2019-06-02 408 views
南山邨除左玩Parkour原来仲有美食😁今晚要同奶奶慶生,叔仔就提議来品香楼,聽個名我仲以為係上海菜嗰類添!book左6點半,我一條友6點来到成身汗,諗住入去坐低嘆住冷氣等啦,點知坐响收銀嗰位阿叔好cool咁問:人齊未,未齊唔該出去等😓唯有乖乖出去抹住汗等齊人,期間聽倒門口安排客人嗰位阿姐嘅對答,至知原来仲有限時90分鐘嘅规定,心諗估唔到街坊食店都咁巴閉,真係見識少了😏9大2小 準時入座,餐廳真係好好生意,7點就爆場,菜牌好多選擇😋 奶奶發辦點了8道菜:風沙雞 火焰牛柳椒盐九肚鱼炸大腸三色蛋菜心西蘭花炒带子炸猪手生炒骨各款餸嘅味道都唔錯,我覺得比好多酒楼為佳👍如果睇埋價錢就直情係超班添啦!我地仲叫左凍朱古力&菠蘿沙冰,埋单都唔洗$1200😁 不過餐廳環境就當然唔及酒楼坐得舒服,空间有d逼夾,楼面雖然好忙,但完全無黑面,好抵赞👍問阿姐有無bb櫈,佢好寬容兼好帮忙攞櫈比我地。因為我地買左個蛋糕🎂去,不单帮我地放雪柜,之後仲攞埋干净碟叉比我地添,無需切餅费,今時今日咁嘅服務態度去邊度揾呀?呵呵呵😁

風沙雞
椒盐九肚鱼