2021-01-20 181 views
第一次飲手作功夫茶,之前常日見到好多人買,經過聽到播緊五月天的歌,忍唔住入左去,試試佢!Order左鐵觀音珍珠奶茶同埋芝士奶蓋藍莓。鐵觀音珍珠奶茶 - 微蜜/去冰鐵觀音嘅茶味都還ok,一般般,叫左3分甜就岩岩好,因為我自己唔係好飲得太甜。珍珠咬落去煙煙韌韌,珍珠嘅心唔會有d硬硬嘅,感覺都新鮮。整杯茶黎講都唔錯,但我自己會比較鐘意茶味再濃d,因為我係超級鐘意茶味濃嘅奶茶! 評分:3/5芝士奶蓋藍莓 – 甜味&冰量(固定)個奶蓋都幾正,飲完會想再飲,芝士味夠唔會好咸,但可以再多d奶蓋,飲唔夠。藍莓味嘅底就一般般,普通味野飲,飲完最後會有小小藍莓肉碎,食落去好奇怪,唔似新鮮藍莓。會因為個奶蓋,再試下其他茶底嘅奶蓋野飲!評分:3/5
Order左鐵觀音珍珠奶茶同埋芝士奶蓋藍莓。

鐵觀音珍珠奶茶 - 微蜜/去冰
評分:3/5

芝士奶蓋藍莓 – 甜味&冰量(固定)
評分:3/5
2021-01-17
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$29 (Tea)