2021-11-18 442 views
係佐敦同柯士甸路交界 開左間門口口有個超sharp既🐹燈茶飲店 店舖以🐹做招牌動物 超可愛係出發去M+之後口癢癢又想試新野 就搵到依間新開無耐既茶飲店飲品名稱都相當有🐹特色🤣🤣 今次就叫左「吱吱烏龍」($28) 「吱吱」 與「芝芝」同音 顧名思義 就係等於芝士奶蓋烏龍等得唔係好耐, 店員會細心叫你可以試下推開飲品蓋黎試一下奶蓋再飲茶。 size唔算大。 味道方面 ,奶蓋味道香濃 個人超推薦。 不過飲品甜度只有:全糖、半糖、無糖簡, 我簡左半糖 ,但味道似全糖, 下次有機會試應該飲下無糖糖分完全遮左烏龍味 變左烏龍味唔突出 ,美中不足

糖分完全遮左烏龍味 變左烏龍味唔突出 ,美中不足
吱吱烏龍
TakeAway