2023-04-25 273 views
我自己唔中意飲甜野,所以一直都好少留意呢類型嘅飲品店,但比我發現佢地有款甜品幾特別,加上佢寫明石門限定,今次掃街之旅又點可以錯過!!奶蓋夾餅 $35雖然食呢個甜品之前,已經食左唔少甜野😆,包括原味布丁燒、焦糖燉蛋古早蛋糕、芋圓、海鹽焦糖雞蛋仔,喺一個全飽、對甜品無食慾嘅狀態下,我地4個依然一致認為呢個夾餅係全日最好味之餘,亦係最值得食嘅一樣野!! 😋推介!!我自己本身麻麻地珍珠,所以十五十六揀奶蓋定綠茶味,結果證明無揀錯😏。珍珠點到即止,大概每個窿攝左一粒。窩夫個粉漿底本身鹹鹹地,配埋口感煙韌、清甜黑糖味珍珠,同埋唔太奶味嘅奶蓋,三樣野都配合得好好,鹹甜交雜,唔會好滯之餘,更令人想一啖接一啖!!🤤朱古力摩卡 $36少糖,飲落唔會啖上頸;朱古力味唔濃,偏向咖啡味。如果比我揀多次,我應該用摩卡嘅錢,買埋綠茶夾餅😆。題外話,小店D樹懶公仔真係好得意 🙈

奶蓋夾餅 $35

奶蓋夾餅

朱古力摩卡 $36
少糖,飲落唔會啖上頸;朱古力味唔濃,偏向咖啡味。

2023-04-22
TakeAway