2020-12-16
假日同朋友想試新野, 於是近近地搵左呢間coffee shop. 等左3個字就有位, 間舖冇相睇咁大, 位同位之間有少少迫, 而且店內溫度有啲高, 我同朋友都覺得熱我地原本想試 tiramisu, 但3點零鐘就已經賣晒. 於是我地叫左個蘋果tart 同brownie, 仲要左杯ice latte 同diryApple Tart with ice-cream $73食落同平時果啲蘋果tart唔同feel (完全冇肉桂味) 蘋果唔香, tart 底普通, 蘋果同tart 個味係分開既, 味道唔一體. 唯一好味係個雪糕, 有啲nuts 喺入面又夠creamyBrownie with ice-cream $73以為 Brownie 實冇死, 點知佢個texture 出事. 舊野好易散, 冇左平時好rich 好chewy 既感覺. Ice latte $42個杯係茶餐廳用開既凍飲杯, 飲落去成杯野冇乜啡味同奶, 整體偏淡Dirty $42望落去個樣靚仔話latte 好多, 但飲落去都係一樣, 咖啡唔香, 奶味又冇. 未試過飲啲咁冇啡味既咖啡整體黎講野食同野飲既味道都一般, 成件事好overpri
Apple Tart with ice-cream $73
Brownie with ice-cream $73
Ice latte $42
Dirty $42
整體黎講野食同野飲既味道都一般, 成件事好overpriced, 冇下次