2021-09-26
(無相因為原先無打算po食評)同其他人一樣都系被笑容可掬的韓國大媽吸引,而且照片裡的麵包色彩斑斕賣相好唔錯。$88一款真系貴,但忍唔住買了艾草和Gorgonzola 芝士兩樣。仲有,此店唔收wechat pay,我換完優惠券先話唔收,真系氣咳!OK講番食物。兩款都偏甜。艾草食唔出艾草味,一個甜面包有青豆真系好唔夾,而且所有餡(包括紅豆、青豆、年糕)都硬梆梆,按照說明微波爐叮咗30秒仲系咁,餡同麵包分離得清清楚楚,完全冇應有個煙韌感,特別系年糕一舊舊、質地入口很難食。芝士款稍微好滴,但食唔出Gorgonzola應有似藍芝士的騷味,應該講,完全冇芝士味,反而好重蒜蓉味!老實講,本身唔算差,但賣到呢個價錢真係完全唔值。我食完先醒起美心、聖安娜呢的平價麵包店分分鐘值回票價,唔需要買網紅貴價嘢啊😯!