好一間京香餃竟然沒有餃子可賣 !!!因看了電視介紹,一行五人由上水到中半山的京香餃,到達時約晚上7點15分,等了約 5分鐘就有位,可惜失望 + 氣憤而回 !!!!點菜如下:1.醉轉彎 --- 完全不入味,味道似白恰 !!2.雞絲粉皮 --- 粉皮好 “un” ,咬不開 3.干燒伊麵 --- 還算可以4.羊肉麵 --- 味道不過不失5.山東大包 --- 可能口味不同,食落有點兒酸叔6.酸辣湯 --- 不酸不辣,不可接受7.素鵝卷 --- 同行友人說食到膠味,但本人覺得可能是煙燻味8.小籠包 (沒有, 已沽清) 9.窩貼 (沒有, 已沽清) 10.餃子 (所有餃子已沽清,但因隔離枱出多佐個羊內餃,所以有幸品嚐,味道尚算不錯, 有肉汁)11.山楂水 + 豆漿 (沒有, 已沽清)12.可樂13.凍 0 茶總結: 環境裝修不錯,但員工服務態度極差劣,個個都十叫九唔應,筷子只得一隻,叫他們過來都拎佐10 分鐘,問佢山東大包有咩料,佢會答你唔知,你自己食下咪知囉,再問有咩餃子可以叫,佢話全部都冇,你好想食餃子咩!!!! (天呀, 呢D 係咩服務呀!!!!!!!!!!!! 我山長水遠唔係黎食餃子,
好一間京香餃竟然沒有餃子可賣 !!!

點菜如下:

1.醉轉彎 --- 完全不入味,味道似白恰 !!
2.雞絲粉皮 --- 粉皮好 “un” ,咬不開
3.干燒伊麵 --- 還算可以
4.羊肉麵 --- 味道不過不失
5.山東大包 --- 可能口味不同,食落有點兒酸叔
6.酸辣湯 --- 不酸不辣,不可接受
8.小籠包 (沒有, 已沽清)
9.窩貼 (沒有, 已沽清)
11.山楂水 + 豆漿 (沒有, 已沽清)
12.可樂
13.凍 0 茶

總結:
環境裝修不錯,但員工服務態度極差劣,個個都十叫九唔應,筷子只得一隻,叫他們過來都拎佐10 分鐘,問佢山東大包有咩料,佢會答你唔知,你自己食下咪知囉,再問有咩餃子可以叫,佢話全部都冇,你好想食餃子咩!!!! (天呀, 呢D 係咩服務呀!!!!!!!!!!!! 我山長水遠唔係黎食餃子,難道我黎飲可樂咩!!!) 入單非常混亂,服務員係咪拎住D菜出黎問邊個叫佐 “賽磅蟹”、大包 、酸辣湯、粗炒、四季豆等 ! 經常出多佐菜同出錯菜,然後就問隔壁枱要唔要,最後因隔離枱唔要個餃子,才有機會試到羊肉餃 ~~

最後,本人覺得 京香餃應該好好正視管理員工質數同備貨問題,作為一間食肆七點多就連本身主打菜都不能點,會教很多人失望,坐在我後的的一對男女,每樣菜都食了一點,還餘下超過4/5碟就走了,非常浪費,我只有理解為對此店的無聲抗議 !!!
雞絲粉皮
醉轉彎
2012-05-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 罐裝可口可樂