2023-02-22
🦀軟殼蟹龍蝦汁手作麵 套餐 $138 手作麵爽滑之餘仲好掛汁,每條麵都充滿龍蝦汁嘅鹹香。軟殼蟹炸得非常香脆而唔會太油膩,估唔到咁耐無食過茶木竟然咁大驚喜,真心幾好食😆🥗跟餐 精選前菜沙律呢個沙律有沙律菜、藍莓、士多啤梨、車厘茄等,用料新鮮,仲有我最鍾意嘅芝麻醬👍🏻🐔跟餐 黃金鹽酥雞 半份 +$22 半份都有成碗咁多,呢個真係好好食,鹹度啱啱好,唔會太油膩,乾脆得嚟裏面嘅雞肉都唔會好鞋口👍🏻❤️跟餐 自家製台式烤香腸 一條 +$20 一條烤香腸都有五、六塊咁多!食落好香甜,唔會太油膩,配合埋生蒜片,係台灣嘅味道啊😍🧋跟餐 濃厚起司奶蓋鐵觀音奶茶 +$10適逢茶木10周年,而家可以加$10就飲到呢杯奶蓋鐵觀音奶茶,真係好抵!鐵觀音茶底好香,芝士奶蓋帶淡淡嘅芝士鹹香,飲落好輕盈,唔會好膩🧀🫖茶香三文魚湯漬飯 套餐 $128 呢個好值得一試!件三文魚好厚身,煎得好香口同好juicy。個飯本身加咗飯素,配合埋啲三文魚油已經好好食;加咗啲帶淡淡茶香嘅湯入飯之後,啲飯又變得清淡啲。但加番啲脆米、木魚碎同蝦乾,個口感又會變得好豐富,味道亦都會有所提升,大家一定要試👍🏻🐥跟餐 黑麻油雞翅 兩隻 +$22
🥗跟餐 精選前菜沙律
🐔跟餐 黃金鹽酥雞 半份 +$22
❤️跟餐 自家製台式烤香腸 一條 +$20
🧋跟餐 濃厚起司奶蓋鐵觀音奶茶 +$10
🫖茶香三文魚湯漬飯 套餐 $128
🐥跟餐 黑麻油雞翅 兩隻 +$22
味道有啲似港式滷水雞翼,不過不失🙃
🧇跟餐 精選可頌窩夫
呢個牛角包窩夫未至於好香脆,但會食到牛角包本身嘅牛油香,加埋朱古力醬同杏仁片,簡單得來又好食😋
🖤跟餐 黑糖薑母茶
黑糖嘅香甜味同薑嘅辣味平衡都好好,唔係行貨😙
🍯雙重茶香蜜糖磚塊 $68
冰凍嘅Milktop 奶茶味雪糕配上鐵觀音鮮打嘅cream,同暖笠笠嘅香甜蜜糖磚塊互相輝映、一冷一熱。無數qq嘅珍珠同淡淡茶香,真係有種飲珍珠奶茶嘅感覺。另外仲有一條切開兩半嘅焦糖香蕉同士多啤梨,好睇又好食
🍍鳳梨酥 $68/6件
原來呢度啲鳳梨酥都幾好食,好多鳳梨果肉,又唔會太酸👍🏻