2018-09-18 510 views
好耐無食過豚王喇,記得最初中環店每日都大排長龍,少d耐性同時間都食唔到。時至今日,香港愈來愈多過江龍。雖然選擇多咗,但係好多時候經過,都依舊要排隊。今日有閒情午市繁忙時間前嚟到豚王,唔駛排隊,不過未夠12點已經坐無虛席。熟手嘅職員快速咁放低個牌俾你自行剔剔圈圈,搞掂交俾佢就得。大約等咗10分鐘,我嘅赤王拉麵就上枱,等候時間係比想像中耐嘅。不過無法啦,真係人多,話晒日本豚王都曾經攞過豬骨湯底拉麵冠軍,要等下都無可厚非嘅。呷咗一啖,湯頭濃厚,麵條似另一間出名嘅拉麵店,都係屬於幼身種類。而豚肉就比較肥一d,柔軟程度算合格,不過就未能做到軟滑。旁邊還有辣芽菜,辣椒粉等等,都係任客人隨自己喜好添加嘅,我就落咗勁多芽菜,要勞煩職員refill.
熟手嘅職員快速咁放低個牌俾你自行剔剔圈圈,搞掂交俾佢就得。

$100 (Lunch)