2020-04-15 216 views
對上一次食台式炸雞已經係四年前,當時我同女友穿梭各大台北夜市,每晚都會買炸雞返酒店食,咁多間炸雞之中,繼光香香雞最令我印象深刻,等既時侯忽然落大雨,最後自己都變左落湯雞。繼光香香雞原來係香港開咗三間分店,其中一間係坑口,我決定速去速回,買外賣返屋企食。今日都係下雨天,不過唔駛驚,因為繼光香香雞開係商場😬餐牌介紹三大必點組合,包括1. 香香炸雞(大)/香脆樂薯2. 香香炸雞(小)/蒜脆杏鮑菇3. 香香炸雞(小)/墨魚甜不辣最後我叫左香香炸雞(大)、台嗑三塊雞同酥炸魷魚。我大約等左10分鐘左右就攞到外賣!另外而家去到五月十日前,大家只要叫左香香炸雞,第二款食物有半價!整體嚟講,炸粉唔會大厚,每款外皮望落超脆。香香炸雞既胡椒粉黑椒粉幾重手,食落有少少辣。台嗑三塊雞幾juicy,至於酥炸魷魚酥脆之外帶嚼勁,調味唔會太鹹。

餐牌介紹三大必點組合,包括
1. 香香炸雞(大)/香脆樂薯
2. 香香炸雞(小)/蒜脆杏鮑菇
3. 香香炸雞(小)/墨魚甜不辣

香香炸雞
台嗑三塊雞
酥炸魷魚

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch