2021-11-25 554 views
今日收工撘車時收到老公嘅order要杯珍珠奶茶大嘅自己就唔係太想成日都飲 手搖店但係每一次老公想飲珍奶 都順便嗌埋一份當係獎勵下自己啦咁今日如常都係去藍田嘅歇腳亭嗰度買嘢飲因為自己其實都買過好多次買慣埋熟收銀呢個女仔之前未見過同埋指甲非常之長吖我仲喺度諗點解做飲食業啲指甲可以咁長因為我知道做飲食業其實係唔準gel甲嘅何況佢啲指甲係超長咁跟住就買咗杯珍珠奶茶甜蜜乳霜芒果綠茶 咁我order時候就話要杯珍珠奶茶大喇甜蜜乳霜芒果綠同埋買個膠袋因為其實環境好嘈啦所以女職員聽我order時候其實已經盡量個頭哄埋嚟聽我講嘢我自己講嘢唔係太大聲所以我覺得哄埋去同佢講嘢因為大家都有帶口罩唔怕口水會噴到對方女員工話佢聽唔聽唔到最尾嗰句講乜原來佢聽唔到第二杯我係嗌咩嘢飲佢問我你係咪想要芒果綠茶我諗咗幾秒我就話係 因為芒果綠其實即係芒果綠茶簡寫佢畀咗張單我等咗一陣我先發覺原來張單個價錢係貴咗佢係幫我落咗芒果綠茶加甜蜜乳霜 佢而唔係幫我落咗甜蜜乳霜芒果綠 因為我次次都係買呢兩杯嘢飲所以基本上我都見過價錢係貴咗不過我就冇出聲啦因為我都知佢好明係新嚟嘅其實貴幾蚊我都冇乜所謂嘅到我拎野飲換左第個接更嘅員工講叫我下次
今日收工撘車時收到老公嘅order
男職員立刻話因為佢唔係好知呀
跟住即刻退返錢畀我
我嗰刻好感動呀
因為其實而家做飲食業尤其是野飲店
多數啲員工畀我感覺都係好hea,冇心做
但依位男員工真係好貼心
雖然只係三蚊