2017-10-12
上網見到有間新開既Cafe 睇到相同影片介紹已經覺得好吸引 見到好粉紅色 有好多影相位 所以決定左一定要去試 諗住下星期平日去食 就即刻打電話去book位 開頭都驚會full晒 好彩仲有位 咁我地就一行三人book左夜晚6點鐘 我地想坐粉紅色枱 就試下問下店員可唔可以 原來係可以的 不過咁岩個段時間已經俾人book左 店員就好好咁話留張綠色牆個張枱俾我地見到openrice寫住出荔枝角B1出口 再步行8分鐘就到 我地就好小過黎呢邊行街食野既 所以出左mtr都要開google map睇下先識行過黎 Cafe距離mtr真係幾遠下 都要行一段好長既路 間舖唔太顯眼 都幾入下 隔離既舖都係啲工廠大廈同埋車房 我地到左喇 店員見我地唔識開門 都過黎幫我地開 入到去見到得兩張粉紅枱 另外有1張二人枱 仲有兩張四人枱 其中一張就係靠近綠色牆個張 我地就係坐個張 去到都冇乜客 得張4人枱有3位客人 加埋我地都係得兩枱客 可能6點鐘太早啦 我地一坐底 店員就斟水俾我地 之後就俾埋Menu我地 Menu既選擇唔多 有意粉,全日早餐同埋小食 仲有飲品 我地開頭淨係叫左一個意粉 一個全日早餐同埋雞翼 諗住3個
我地到左喇 店員見我地唔識開門 都過黎幫我地開 入到去見到得兩張粉紅枱 另外有1張二人枱 仲有兩張四人枱 其中一張就係靠近綠色牆個張 我地就係坐個張 去到都冇乜客 得張4人枱有3位客人 加埋我地都係得兩枱客 可能6點鐘太早啦 我地一坐底 店員就斟水俾我地 之後就俾埋Menu我地 Menu既選擇唔多 有意粉,全日早餐同埋小食 仲有飲品 我地開頭淨係叫左一個意粉 一個全日早餐同埋雞翼 諗住3個人share食 仲叫左三杯凍飲
係等食物同野飲黎既期間 我地見冇乜人就出左去影相 好快啲飲品同野食都黎左 我地點左一杯富士山 一杯獨角獸同埋一杯紫薯鮮奶 三杯都好令 最令係獨角獸 富士山飲落冇乜味 好淡 唔會太甜 獨角獸一飲就飲到玫瑰梳打味 呢個幾好味 紫薯鮮奶都係偏淡 冇乜味 不過整體三杯都唔錯
食物我地叫左蒜香蜆肉大蝦意粉 因為上網睇過話個份量都幾多 所以叫左一個先 點知原來係有落胡椒粉同辣椒🌶️ 咁因爲我唔食得辣 就另外再叫多個黑松露大啡菇什菌意粉 我地同店員講走辣 店員都好友善 但就話要等15分鐘 係等既期間 我地就食全日早餐 呢個就普普通通 冇乜特別 另外 叫左個蜜糖雞翼 一碟有四隻 個碟好得意 一食落口都係熱既 唔會話凍晒 好好味 好快個意粉都到左 啲黑松露係晒個大啡茹度 兩個意粉都係冇乜特別 幾好食 份量係幾大 一個女仔應該食唔晒
見到Menu有個蛋糕 上網睇相見幾令 都幾想試 但Menu寫住只限五六日供應 唯有下次黎試試
整體黎講 呢間Cafe都唔錯 店員有禮貌 好友善 服務好好 餐廳環境好令 好多影相位 食物同野飲都唔錯 冇話中伏同難食 價錢合理 埋單都係$400幾值得一試😍
黑松露大啡菇什菌意粉
蒜香蜆肉大蝦意粉