(Non-member)
2008-05-20 21 views
昨晚與奶奶補慶祝母親節, 一行五人, 雖然是星期一, 但餐廳都算幾full, 好彩之前訂了台. 餐廳環境不錯, 很有泰國feel, 環境不逼, 招呼亦不俗, 個老闆都幾有型的!我們選擇了坐室外, 一坐底, 老闆介紹可以到門口自選燒海鮮, 我們選了1打酒煮花螺(不用100元), 應該不是用爐煮的, 而是用錫紙燒的, 雖然不夠spicy, 但都很鮮甜. 另外在餐牌叫了:1. 小食併盤 - 幾大盆, 味道不錯, 2. 東陰公湯(例), 每人 都有一碗 - 很多料, but蝦不新鮮, 及不夠spicy,3. 蠔炒蛋 - 類似台灣的蚵仔煎, ok, but無mug特別,4. 酸辣鳳"找" - 好味, 但份量小佐d,5. 炒辣蟹 - 十分好味, 雖然得一隻蟹, 又差唔多200元, 但是很大隻的!6. 雜菇炒椰菜 - 與一般酒樓差不多, 不錯!7. 酸辣鱸魚 - 是先炸再放在熱火鍋上, 夠spicy, 我們全條清晒.最後有泰式甜品同生果送! 是次消費約1,200元 (以上8樣菜, 再加5杯飲品), 雖然比kowloon city d 泰式餐廳貴小小, 味道並差不多, but環境咁好
1. 小食併盤 - 幾大盆, 味道不錯,
4. 酸辣鳳"找" - 好味, 但份量小佐d,
6. 雜菇炒椰菜 - 與一般酒樓差不多, 不錯!

最後有泰式甜品同生果送! 是次消費約1,200元 (以上8樣菜, 再加5杯飲品), 雖然比kowloon city d 泰式餐廳貴小小, 味道並差不多, but環境咁好, 間唔中同屋企人豪下, 帶老人家去d遠d地方食野都抵gei.

註:
- 餐廳有專人幫手泊車, but要20元的, 這方面有d不合理.
- 10幾個人來可坐大圓桌, 方便傾計.
- 落雨亦可坐室外, 因為有大傘及有瓦"姐"頭的, 只要不狂風大雨即可.
  • 炒辣蟹