2021-06-05
成日經過尖沙咀都會見到呢間泰國餐廳大排長龍,今日難得早收工終於有機會食到👍🏻🥰我哋大概6:00去到都開始要等位,大概10分鐘就入到去。成間餐廳有好多泰式嘅佈置,連啲侍應姐姐都係泰國人,感覺真係好似去咗泰國旅行咁🇹🇭✈️基本上所有講得出嘅泰菜都有得食,我哋叫咗個小食拼盤,裏面有泰式魚餅、蝦餅、春卷同埋肉碎生菜包。個人最鍾意蝦餅,炸得好趣口,肉碎偏向有啲辣,我每食一啖就要即刻飲椰青,所以唔食得辣嘅朋友要注意😂😂另外仲叫咗鐵板蠔仔炒蛋,一上到枱勁有鑊氣,蠔嘅份量勁多,仲有醬汁一齊點,果然係餐廳招牌菜👍🏻到咗今日嘅重點芒果糯米飯!唔係講笑真係好好食,一嚟芒果好甜🥭,椰漿勁多,有兩隻糯米飯揀,啲飯仲係暖嘅,勁有衝動叫多一個食,可惜已經好飽唯有下次再嚟食過~整體來講呢間泰國菜喺香港都算係數一數二好食,而且價錢相宜,下次會搵多幾個朋友一齊encore!!!!