2019-11-08 76 views
之前係網上見到呢間新開的餐廳,逢星期五晚上都有跳舞表演,同埋見佢D野食好似好吸引,所以今晚就相約朋友一齊黎開心一下!餐廳的門面去到餐廳內裡的裝修都好似去左日本磯燒店的感覺,而且仲播著日文歌,令人忘記煩憂。餐牌上有多款不同的選擇,當然要食下磯燒,也點了其他款式試試。既然來到日本餐廳就跟日本人一樣先點杯酒飲下!梅乾燒酎,飲品好香梅乾的味道,甜味多過酸味!青檸菠蘿燒酎,飲品好有檸檬味,所以比較酸,但由於有鮮甜的菠蘿,中和了酸度,而味道好適合女士飲用!蟹肉青瓜沙律,蟹肉都幾多,配上蟹籽一齊食,口感豐富,青瓜清甜!樂.五點刺身,食日本野當然要食下刺身,這個拼盤有甜蝦、吞拿魚、油甘魚、三文魚及魷魚條。三款魚的刺身都是厚切的,而且非常新鮮鮮甜!浜燒蟹甲羅,食磯燒冇可能唔食蟹甲羅,這裡店員會幫忙燒,我們只需要坐係到等食便可。甲羅燒好香蟹膏的味道,加上蟹肉和蟹籽,令甲羅燒口感豐富。浜燒大蝦,這裡的大蝦真係好大隻,起碼有手掌咁大!蝦肉爽口彈牙而且鮮甜,仲落左少少的鹽,所以帶有少少鹽味!明太子玉子燒,玉子口感都幾滑,內裡夾有明太子沙律醬,咸咸地酸酸地少少辣幾惹味!漁道樂軍艦,這款軍艦有別於平時食到的軍艦,紫
既然來到日本餐廳就跟日本人一樣先點杯酒飲下!
梅乾燒酎,飲品好香梅乾的味道,甜味多過酸味!
蟹肉青瓜沙律
樂·五點刺身
浜燒蟹甲羅

浜燒大蝦
明太子燒玉子
漁道樂軍艦
漁道樂軍艦,這款軍艦有別於平時食到的軍艦,紫菜部分轉為青瓜,食落去好清新而且唔會有一種好漏的感覺。軍艦材料方面有吞拿魚蓉、三文魚籽、蟹肉、海膽、吞拿魚同埋蟹籽。當中海膽鮮甜,帶有海水味,吞拿魚粒有好香濃的魚味!

海皇卷
海皇卷,這款卷物內裡是蟹肉,而上面有三文魚、吞拿魚、油甘魚角切,好有口感!
牡蠣和牛
牡蠣和牛,我好少會係生牛肉,但因為見到這間餐廳乾淨衛生,所以就試試這款好少會係香港見到的食物!生蠔大隻而且juicy,生和牛入口即溶,好香牛肉味,再加上有黃芥末點綴,特別惹味!

蒜燒牛舌
蒜燒牛舌,牛舌不會太厚切,所以食落唔會好韌,juicy又夠鹽味!

下次有機會要再黎食煮日本野,睇下日本舞!
2019-10-28
$500 (Dinner)
樂·五點刺身
浜燒蟹甲羅