2024-03-27
今日午餐約左朋友傾計食飯,揀左呢一間日式餐廳,勝在環境好舒服闊落,我地當日仲坐左榻榻米既枱,傾到唔捨得走,裝修好日式,貼滿舊日式海報,仲放左好多招財貓,貓頭鷹等日式擺設🦉🏮🪭餐廳有提供午市套餐,我地每人叫左一份再另外叫左串燒😋安格斯肉眼壽喜燒定食 ($188)牛質地軟嫩,肉味濃郁,配有豐富的蔬菜、冬菇、洋蔥等配菜,壽喜燒醬油同甜味平衡得恰到好處,套餐配有沙律、白飯,三文魚刺身,刺身食落新鮮,茶碗蒸,用好味既上湯整,入口好滑,麵豉湯,仲有甜品。真係好豐富,食完好滿足😌火山燒牛丼 ($108)燒牛份量非常多,每片牛肉都切得好薄,刀功細膩,牛肉雖然薄,但每片燒牛嘅牛味都好濃郁,肉質嫩滑,再加上溫泉蛋撈埋飯一齊食滋味濃郁,套餐仲配送漬物、麵豉湯同沙律🐮明太子雞肉腿串 ($38)雞腿肉嫩多汁,燒到好焦香,面層有大量明太子,咬開陣陣雞油的味道,好惹味😋千歲米豚蘆筍卷 ($36)千歲米豚腩片 ($38)選用了北海道千歲米豚肉,肉質比普通豚肉甜美,師傅燒得剛剛好,外表香脆,內裡口感豐潤,又唔會有好油既感覺。另外一串包著鮮嫩的蘆筍,同樣好食🐷呢間居酒屋好有日式風味,比到去左日本旅行既feel我,食身質素
餐廳有提供午市套餐,我地每人叫左一份再另外叫左串燒😋
安格斯肉眼壽喜燒定食 ($188)
火山燒牛丼 ($108)
明太子雞肉腿串 ($38)
千歲米豚蘆筍卷 ($36)
千歲米豚腩片 ($38)
呢間居酒屋好有日式風味,比到去左日本旅行既feel我,食身質素亦都高,朋友都讚我揀呢間餐廳揀得好🤪