2019-10-01
終於等到放工!仲要第二日係假期,今晚一於同屋企人出去食慰勞自己又報答家人!去開荃新天地又想食壽司,就黎左板長啦!等左一陣入左張卡檯度,餓啦快D叫野食先!佢有放題同散叫揀,我地食量唔大就散叫啦,而且心諗質素應該好D啩,不過真係一廂情願......我地咩壽司都叫D,例如三文魚,炙燒三文魚,鰻魚,芥末墨魚軍艦,蟹子軍艦等,總括黎講,舊飯幾大,想食飽既就唔會失望,但好散,無咩飯味。而上面D魚都麻麻,新鮮度一般,雖不至於食壞人,但黎食壽司就係想食鮮味嘛!我地仲叫左個冷烏冬,D料都幾足,有雞絲,青瓜絲,溫泉蛋等,都係份量唔錯,味道一般!不過其實都唔好對板長有太大期望,當佢要做放題,其實表示食品質素已不如前,想用量化吸引人,如果係咁真係叫人唏噓!