2019-04-30 1064 views
台灣便當係去旅行必定會食嘅嘢,原來天后都有間餐廳午餐好似便當咁,當然係豪華D啦~~午餐選擇都幾多,套餐除咗有主菜之外,仲可以配多個前菜,滿足我一定要食菜呢個要求!台灣馳名鹹酥雞+新竹米粉湯 $66其實呢個餐真係幾飽,首先鹹酥雞個碟好似好細,其實食極都仲有,佢全部一口size,唔係好掛油,外層脆口,椒鹽味相當香!新竹米粉有貢丸等等多款丸同肉,令米粉湯無咁寡,丸類好彈牙零味精,仲有酸菜加持,味道豐富,米粉亦夠彈力,加上份量夠多,男仔都夠飽。不過飲品方面我強烈建議大家唔好叫咖啡,因為佢D咖啡疑似係平價coffee stick出品,毫無咖啡味仲要甜到嘔,我諗叫普通熱茶或者台灣珍珠奶茶會穩陣D,但食物本身係好台的喔!

台灣馳名鹹酥雞+新竹米粉湯 $66

其實呢個餐真係幾飽,首先鹹酥雞個