2021-11-26
發掘左@chadonhk之後就上左癮,今個禮拜去左3次食lunch🤣呢度既裝修係行懷舊風,仲可以打下卡。【AD1 餓底早餐 • $68 】AD1有雞肉腸、豬肉腸、火腿扒、煙肉、厚切餐肉、薯餅、蕃茄、白蘑菇同沙律伴菜。蛋有3款:黑松露溶岩滑蛋、溫泉蛋同煎太陽蛋;包就有香煎蒜蓉多士/烤蒜蓉法包。今次揀左溫泉蛋同烤蒜蓉法包,烤蒜蓉法包係軟既(本身以為係硬既)。火腿扒、煙肉同厚切餐肉略嫌煎得唔夠香口同太多油。【堅香脆生煎肉餅飯 • $78 】顧名思義,堅香脆生煎肉餅飯,個3塊肉餅真係煎到堅 • 香 • 脆,無野補充🤘🏻午餐同晚餐既分別係煎蛋同蛋包飯。【焗鮮蕃茄豬扒飯 • $88 】呢個焗豬係一叫再叫之選🌟好大份既焗豬,但好味到食得晒成份。塊豬扒覆蓋大約8成,肉質肥美(一d都唔瘦*v*),又有咬口。芝士面有一整塊蕃茄,然後係飯入面又有好多蕃茄粒。重點係芝士,芝士多到驚人,舖滿成個飯,配埋炒飯底,舀起每啖飯都有芝士(仲有拉絲),好滿足呀😭【高質懷舊扒飯 - 大大塊雞扒 • $78 】見到佢既餓底早餐寫明係無激素雞扒,所以問下高質懷舊扒飯既大大塊雞扒係咪都係用無激素雞扒,個答案係…YESSSSS!!
【AD1 餓底早餐 • $68 】
【堅香脆生煎肉餅飯 • $78 】
【焗鮮蕃茄豬扒飯 • $88 】
【高質懷舊扒飯 - 大大塊雞扒 • $78 】
見到佢既餓底早餐寫明係無激素雞扒,所以問下高質懷舊扒飯既大大塊雞扒係咪都係用無激素雞扒,個答案係…YESSSSS!!! 我轉左【蒜油撈丁 • $12 】,麵煮得軟硬適中,唔會太淋爛晒咁,雞扒肉質鮮嫩,有好多肉汁,亦都有圍住半個碟邊既配菜(沙律菜、翠玉瓜、豆同菇),感覺即刻健康左好多😎
遲d要試下佢既下午茶同埋籠仔蒜蓉蒸蝦飯。