2018-05-22
1974 views
俾宣傳單張吸引左, 想試吓$108 半隻嘅皇子乳豬.落單5分鐘後乳豬就上枱, 有少少打左個突. 話就話半隻乳豬, 数埋得九件, 每件大約1吋乘3吋. 乳豬件底部嘅骨, 同埋豬肉横切的形狀, 告訢我佢本身並不是一隻BB豬, 所以上枱嘅可能只得八份一隻豬或更少. 本來預左一定唔會有半隻, 但冇預計會咁款. 唔夠喉於是想食埋個豬頭, 点知原來係裝飾, 凍同埋D皮係咬唔開, 唯有放棄. 個豬頭俾我咬過, 希望個廚睇到, 唔會再用返. 乳豬件下面有臘味炒飯, 唔似係糯米, 同埋似係一早炒好晒放在飯煲內備用嗰種.食左優惠價乳豬就不能再有其它優惠. 打開個正價餐牌, 炒碟通菜都$98, 有肉嘅就$128起, 我呢條cheap 友即刻眼都突埋. 上左黎都冇辦法, 求其叫兩味填肚: 鯪魚球生菜豆腐煲, 古法京都骨, 同是$128. 生菜煲嘅生菜很爽口, 豆腐算滑,. 鯪魚球約有十一二粒, 大粒墨魚丸 size, 但冇乜鯪魚味兼味道有点另類, 湯底算幾好, 冇味精同幾大煲, 叫做及格.古法京都骨係用大條嘅一字骨斬件, 骨多過肉, 肉質偏硬, 似炸過籠或者係返炸, 有少少驚食到甩牙. 最好味反而係用黎打芡嘅
古法京都骨係用大條嘅一字骨斬件, 骨多過肉, 肉質偏硬, 似炸過籠或者係返炸, 有少少驚食到甩牙. 最好味反而係用黎打芡嘅菠蘿片, 夠甜夠熱.
茶價每位$12, 花生$10. 三個人埋單$460. 以咁嘅價錢水位同食物質素, 重覆思考左幾次都諗唔到一個理據可推動我再幫趁.
腦電波不斷話我聽... 好又一餐, 唔好又一餐...
因為俾隻豬嚇窒咗, 所以一張相都冇影.