2019-01-15 144 views
好友生日,緊要同佢慶祝下,上openrice 搜索了呢間Seoulmate cafe, 就book定週末來食慶生飯吧!呢度地方唔算大,話係cafe唔似cafe, 又唔覺有韓式feel, 就是一間多國菜餐廳。但不知怎的又覺得這裡幾有氣氛,感覺熱鬧但又唔嘈吵的,總算舒適自在地與友人共渡一個愉快的慶生晚飯!近門口原來有個房間像間VIP房,可容納十人,可能要book位時講明要房才有吧,我地大大小小都有10人而安排坐於外面。餐牌上好多選擇,最後點了👇卡邦尼炒韓式年糕~年糕既口感十分煙韌,好creamy, 味道與卡邦尼意粉無咩分別,咁年糕煙韌得多啦焗蕃茄泡菜芝士豆腐~係有蕃茄芝士味道,但食唔到豆腐既質感,可能自己食唔慣焗既豆腐😅似終覺得中式豆腐好食啲炸蝦球~呢碟蝦球炸得唔錯,大大件,肉質又夠彈牙味噌海鮮炒意大利粉配炸軟殼蟹~有蝦、帶子、魷魚,軟殼蟹好香脆,但意粉味道較淡泡菜忌廉豬肉意粉~呢碟意粉色澤分明,果真味道都唔錯西班牙黑毛豬~肉質稔,好咬口,配以沙律菜、泡菜、金菇及醬料……好味黃金海鮮鹹蛋黃醬簿餅炸軟殼蟹芒果簿餅簿餅餅底鬆脆,餡料味道唔錯,各有特色。最後甜品上枱……韓山什莓芝士忌廉窩夫~忌廉

餐牌上好多選擇,最後點了👇

卡邦尼炒韓式年糕

焗蕃茄泡菜芝士豆腐

炸蝦球~呢碟蝦球炸得唔錯,大大件,肉質又夠彈牙

炸蝦球

味噌海鮮炒意大利粉配炸軟殼蟹
~有蝦、帶子、魷魚,軟殼蟹好香脆,但意粉味道較淡
味噌海鮮炒意大利粉配炸軟殼蟹$128

泡菜忌廉豬肉意粉~呢碟意粉色澤分明,果真味道都唔錯

泡菜忌廉豬肉意粉

西班牙黑毛豬

黃金海鮮鹹蛋黃醬簿餅
炸軟殼蟹芒果簿餅
簿餅餅底鬆脆,餡料味道唔錯,各有特色。
黃金海鮮鹹蛋黃醬簿餅$138 炸軟殼蟹芒果簿餅$148

最後甜品上枱……
韓山什莓芝士忌廉窩夫
~忌廉份量十足,窩夫稍硬,但兩雪糕球都好味,餐廳因應我們要求簡簡單單加上字句為好友送上祝福,只可惜名字漏了字母,要補回但不完美了😆係咪好攪笑呢😂

卡邦尼炒韓式年糕
炸蝦球