2021-11-01 32 views
同朋友食飯揀了在將軍澳的亞泰,在康城商場連住地鐵站夠方便,附近又多特色商店。餐牌食物選擇都幾多,見到有二人餐,入面都幾多想食嘅選擇,二話不說點呢個再散叫其他小食同甜品。二人套餐有泰式小食拼盤、大頭蝦冬陰功湯、蛋咖喱蟹肉枕頭包、馬拉盞炒通菜、泰式甜品,勝師啤酒同各式特飲仲買一送一,我哋仲加咗個炭燒牛柳沙律、香辣肉碎生菜包同芒果白糯米飯。泰式小食拼盤~有香口蝦餅、肉丸同春卷大頭蝦冬陰功湯~唔算好辣,好飲蛋咖喱蟹肉枕頭包~加左蛋好香,杰身啲沾麵包好食馬拉盞炒通菜~惹味炭燒牛柳沙律~有得揀辣同唔辣,牛柳份量不少,青瓜爽脆香辣肉碎生菜包~好好食,微辣同唔漏芒果白糯米飯~椰汁好香,白糯米軟熟同朋友一路食一路傾計,食咗接近3小時,價錢相宜,渡過好愉快的晚上❤️

泰式小食拼盤~有香口蝦餅、肉丸同春卷
大頭蝦冬陰功湯~唔算好辣,好飲
蛋咖喱蟹肉枕頭包~加左蛋好香,杰身啲沾麵包好食
馬拉盞炒通菜~惹味
炭燒牛柳沙律~有得揀辣同唔辣,牛柳份量不少,青瓜爽脆
香辣肉碎生菜包~好好食,微辣同唔漏
芒果白糯米飯~椰汁好香,白糯米軟熟

2021-10-28
$300 (Dinner)
  • 招牌蛋咖喱蟹肉枕頭包
  • 泰國鮮椰青