2022-10-15 287 views
有冇人好似我咁突然之間口淡淡會好想好想食酸菜魚☺️。唔係間間酸菜魚都可以有一人份量餐,今日我來到元朗呢個魚眾不同,佢就有好多一人嘅酸菜魚餐可以揀,佢地酸菜魚餐係可以自己揀魚類,湯底,配菜,同揀跟飯定麵。我地今日兩個人食lunch叫左兩個(一人)餐: 🔶️(招牌‼️)老壇酸菜鯛魚薯粉配黑木耳同萵筍($70,8.3/10)偏向酸嘅酸辣,好夠味, 小辣唔算好辣。鯛魚挺身飽滿,配埋薯粉吸曬佢酸辣湯底,好正🤤魚肉都幾多。🔶️(招牌‼️)青花椒酸菜鱸魚米線配豆腐皮同萵筍($70,8.6/10)老闆娘話青花椒酸菜湯係呢度嘅皇牌,有人會個個禮拜過黎淨係食呢碗。呢個湯底真係好出色,湯底比起老壇酸辣湯底更多左一種層次,就係麻!!佢有兩大條青花椒喺湯底入邊,果種麻味好正🤤鱸魚比起鯛魚更加滑😁😁🧋私心推介利賓納梳打,好解渴!✏️總括而言,值得一試嘅一人餐酸菜魚😋

🧋私心推介利賓納梳打,好解渴!

✏️總括而言,值得一試嘅一人餐酸菜魚😋