2021-04-08 1288 views
家上海,顧名思義,吃有家感覺嘅上海菜。第一次來,試吓餐廳自己金牌推介:首先,來一籠 金牌小籠包(六件),如圖☝🏼,皮超薄,一啖放入口,豬肉加上湯,熱辣辣,小心燙口😽豬肉新鮮,上湯甜美,令我食唔停口。跟住,係一客炸醬拉麵,湯同麵料分開上,有啲似撈麵,同一般炸醬「湯」麵的賣相唔同。個人喜歡呢款,因為見到好多炸醬😽😽,味道不咸不淡,豆味濃郁👍🏼最後,來一碗 金牌大排湯麵,「大排」係酥炸豬扒,份量好多又Juice😻,見到碗湯麵唔係剩係得蔥花,有幾條翠綠白菜,感覺上餐廳關心 食客均衡嘅飲食😻,湯底同炸醬麵湯底一樣,覺得似雞湯熬出的上湯。拉麵真係好好食,全人手打造,有個玻璃廚房俾你見到廚師們喺裏面做麵條。我一定會再來😽😽😽
家上海,顧名思義,吃有家感覺嘅上海菜。

第一次來,試吓餐廳自己金牌推介:

首先,來一籠 金牌小籠包(六件),
金牌小籠包

炸醬拉麵

最後,來一碗 金牌大排湯麵,
金牌大排湯麵

我一定會再來😽😽😽