2019-12-03 156 views
金拇指餐廳型式係門口排隊付款,像美心餐廳咁,自助落單取餐。令票到取餐處,之後等叫號碼取餐。話明係金拇指米線,我當然叫左個酸辣米線湯底嘅酸辣味令人好開胃,配料非常足,成碗米線好大份。豬軟骨好嫩好多軟骨,雞扒大大件,值得一推既係蘿白,真係超入味雞扒菜飯點係呢個雞扒,煎到勁香皮又薄又多汁,加左菜既飯,超有口感之餘,又幾香菜味好有童年回憶懷舊炸雞脾+炸薯條+鮮果沙律 食完個午餐都唔夠,可能今日做完運動,再叫多個下午茶餐先。雞脾炸到個皮勁脆呢, 有即叫即生炸嘅口感,外皮炸乾左,但肉質都唔會柴。粗條波浪紋薯條份量勁大, 炸得好透條條都脆卜卜. 正常價大份量推介⭐️⭐⭐️⭐⭐
金拇指

話明係金拇指米線,我當然叫左個酸辣米線

雞扒菜飯

懷舊炸雞脾+炸薯條+鮮果沙律