2011-09-28 42 views
朋友強烈推介的食店, 所以今次聚就由他安排及點菜叫了幾款’招牌’菜式, 款款都好正乳豬 – 啲皮好香脆同埋一啲都唔肥唔油膩, 走嗰陣先見到原來呢間嘢係自己燒乳豬的蟶子王 – 好大隻同埋炒得好彈牙, 朋友話拌菜如青椒也炒得爽口粟米斑塊 – 原來斑塊同粟米汁係分開上, 第一次咁食, 斑塊炸得香脆, 我勁加粟米汁 啫啫生菜煲 – 呢個餸未埋枱已經聞到好香, 生菜爽甜, 不過份量唔多(雖雞個煲睇落好大)生炒骨 – 我朋友推介, 真係幾好食, 炸得脆之餘又唔會好多粉, 個汁甜酸度適中豉油皇蝦 – 呢個最好味, 勁香口, 忍唔住連個殼都’suen’埋乳鴿 – 唔係炸的, 我估係卥水, 但係好淺色, 不過就好入味五個人食要成千幾蚊埋單, 個人覺得以中菜嚟講略貴, 不過質素比普通菜館勝但係可能因為人客較多的關係, 服務只係一般, 臨尾我哋未叫埋單就自動上糖水&生果, 食完想坐多陣傾偈點知侍應又嚟執枱’趕客’……
朋友強烈推介的食店, 所以今次聚就由他安排及點菜

叫了幾款’招牌’菜式, 款款都好正

2011-09-27
$230 (Dinner)
  • 乳豬