2015-10-03 2980 views
可憐中秋節淨低我地兩母女係香港...話晒農曆15就同媽子去食下斎呢間聽落好老土但原來入到去都好靚,D柗凳襯番東后主題,中式得黎又唔會好古董咁兩個人的確好難叫野食...見個個都飲杏仁燉菇菇湯就一人黎一盅本身我好怕杏仁味既液態產物,例如杏霜 杏仁茶等,所以岩開始聞到杏仁味都驚一驚但飲左一兩啖發現盅燉湯係中湯味,咸咸地又幾香,杏仁味飲落唔重,出奇地同D菇呀菜呀幾夾,而且熱辣辣飲落好舒服,D配料都好食,唔錯~飲完湯兩個人食一份5式拼盤,份量兩個人食都幾多,有辣味海藻類涼拌、酸斎、'鮑‘汁菇片、紅色菇黑色菇炒青瓜、同香煎冬菇釀’肉‘(疑似馬蹄加蓮藕加芋頭蓉?食唔出,但真係有肉既口感)款款味道都不錯,但涼拌撈左好多辣醬,好多油,怕辣既朋友就食唔到啦。總括而言味道都不錯,但可能2個人太難落單,好似飲個湯食個菜就人均200幾啦,下次會等多D人黎再試其它野食~
杏仁燉菇菇湯
5式拼盤
Other Info. : 店內冷氣極之凍,而且唔會有被or毛巾提供,去既朋友記得帶件褸,如果唔係急急腳食真係好唔舒服
2015-09-28
$220 (Dinner)
杏仁燉菇菇湯
5式拼盤