2018-11-19 51 views
中午在時代廣場行下,購物完畢要搵嘢食,後邊果條燈籠街就好多人氣食肆,入咗去The Point 呢間西餐廳食午餐,見仲有幾個外國客人在進餐,呢間係有幾間分店都在香港某些酒店駐扎的,感覺服務同質素應有保證吧!裏面D座位同裝修都唔錯,水吧頂放滿港產手工啤,而且價錢又唔算貴,呢度價錢只比外邊超市貴少少而已!我地點咗個煙三文魚凱撒沙律,原隻龍蝦薄批配茴香頭、車厘茄、水牛芝士、香茅龍蝦汁。沙律果兩片煙三文好大片,放咗D魚子在上面,仲有D煙肉碎混埋沙律醬好好味,夠醒胃,做前菜啱啱好!龍蝦批上桌,嘩!成隻波士頓龍蝦放在個批上面,好霸氣!加上車厘茄D紅色,茴香頭D綠色,芝士嘅米黃色,好搶鏡的視覺效果,淨係睇到都覺得流口水!食落感覺蝦肉鮮甜,個薄餅皮香脆,香料味啱啱好!呢個時候,有杯冰涼啤酒就真係最合配啦!點咗兩款港產手工啤:呢隻港產啤酒已經漸漸流行了,好豐富果子味,一面食,一面談天,很快又過了一個愉快的下午!

食落感覺蝦肉鮮甜,個薄餅皮香脆,香料味啱啱好!
呢個時候,有杯冰涼啤酒就真係最合配啦!
點咗兩款港產手工啤:

2018-11-18
$250 (Tea)