2018-12-01
今日中午係尖沙咀行街,經過重慶大廈,男朋友話自己未入過去一直都好好奇入面係點,check 過呢間中午有開,就決定中午帶佢去食咖哩。😼自己本身都係重慶大廈食過唔少次,但永遠都唔會記得邊到打邊到。😂 當然自己搵路無乜大問題,但要花少少時間,但如果你見到重慶大廈門前,有人拎住嗰間餐廳既單張兜客,你搵佢就得,佢會帶你去。😂今日中午少啲兜客既人,得兩三個,但好彩7E既人都係度,緊係叫佢帶我地去。🙈7E其實黎過一次,上次Friday night去係full既要等咗陣位。今次可能中午食,少人好多,大概一半full到,都好,坐得鬆動啲。🙈我地見menu有燒鵪𪂹,見咁得意又未試過就膽粗粗叫一隻黎試下。味道同一般印度燒雞無乜分別,就係少肉啲。😂黎到緊係要食curry and nan 啦!Nan我地要咗butter nan,有三塊,幾香牛油味,份量算多。👍🏼Curry方面,我地要咗呢個蔬菜curry,因為上次我食過好食所以今次再order。佢有好多唔同種類既蔬菜係入面,料足,有口感同個味rich,呢個係接受到既辣,加埋nan食就perfect 。😋呢個燒雞用鐵板上,自己可以加檸檬汁,會炸炸聲,幾過癮。😂 佢
黎到緊係要食curry and nan 啦!
呢個燒雞用鐵板上,自己可以加檸檬汁,會炸炸聲,幾過癮。😂 佢應該係半舊雞,total有四塊。啲雞有香料再加鐵板,食落香口唔係好spicy ,好食。👍🏼
And the staff is super friendly! 我地好enjoy 呢個午餐。🍻