2022-12-28
今日同阿哥同男朋友去咗深井咖喱寶試吓,估唔到平日嘅lunch係有套餐,大價錢都唔平,我哋一行三人叫咗兩個套餐同兩個小食。我哋叫咗牛油雞套餐、咖喱牛腩套餐、咖喱角,Chicken tikka。套餐係包餐湯, 飲品及飯/ naan bread 侍應好好見我哋叫兩個set,但都俾咗三碗湯我哋。是日餐湯是胡椒忌廉湯,有啲似中式胡椒豬肚湯mix 西式忌廉湯,我就覺得有啲奇怪。成餐飯最好食係Chicken tikka , 佢用鐵板上,香料味恰到好處,亦都煎都好脆!咖喱牛腩正常,牛油雞就唔太似出邊牛油雞,反而似chicken curry masala …naan bread 跟飯配有汁既餸一流!呢間餐廳十分高質,不過以平日嘅lunch來講我會期望佢嘅價錢會再平少少,呢餐三個人食咗四百幾蚊,都算幾貴。