2023-09-09
喺馬灣探個朋友🧒,去完朋友🧒屋企佢🧒仲帶我喺海邊行吓,幾舒服,之後我哋就嚟咗呢間泰國🇹🇭餐廳食嘢😁呢度有 $348「泰抵食二人餐」:1. 二選一:「冬陰功湯」 / 「椰子雞湯」2. 任選3款小菜,有好多款可以揀,咁我哋選擇咗「無骨海南雞(例)」、「燒豬頸肉」、「咸肉炒芥蘭」3. 白飯🍚兩碗「無骨海南雞(例)」:啖啖肉,雞肉幾軟滑幾好雞味😋「燒豬頸肉🐷」:外邊燒到啡紅色仲脆脆哋😋,豬頸肉油分極充足,好甘香😋「咸肉炒芥蘭」:芥蘭菜🥬新鮮爽脆,顏色嫩綠,用鹹肉炒,增添惹味😋,鹹肉本身就夠晒鹹香🤩$14「泰式凍奶茶」:大大杯,甜甜地,幾香奶味同茶味😋$32「椰汁冰🥥」:奶白色,甜甜哋,凍冰冰,滑滑哋,有椰奶香味🤩「椰子🥥雞湯🐓」放喺個火爐🔥上邊,熱辣辣,奶白色,湯底味道濃郁,仲有椰香味,亦有雞湯味😋;仲見到有好多配料例如:紅蔥頭、南薑、洋蔥、野菌、香茅 等🤩$58「芒果糯米飯」:有原隻芒果🥭,芒果大大隻,出奇地鮮甜😋;白糯米飯同紫糯米飯 都唔係好甜,所以食落一啲都唔膩🤩呢個二人餐真係抵食,朋友同我都食得超級飽🤩
呢度有 $348「泰抵食二人餐」:
1. 二選一:「冬陰功湯」 / 「椰子雞湯」
3. 白飯🍚兩碗
「無骨海南雞(例)」:啖啖肉,雞肉幾軟滑幾好雞味😋
$14「泰式凍奶茶」:大大杯,甜甜地,幾香奶味同茶味😋
呢個二人餐真係抵食,朋友同我都食得超級飽🤩