2015-11-22
今晚約左朋友黎呢間想試好耐既上海菜我地6點一座底無幾耐 出面已經勁多人等位好彩早左黎 我地好快就揀好想食既菜式1) 酸辣湯我既最愛味道唔錯 用料都幾足 只係覺得唔係好夠熱 每人食到2碗半架2) 黑松露小籠包甘既價錢算唔錯架啦 有黑松露香味 湯汁都有既 但唔係爆汁個種 皮薄但料唔算多 總括我食過甘多間既小籠包 暫時都係鼎泰豐最好咪3) 生煎包呢個都幾好食 不過熱辣辣食仲正 我發覺呢間上菜速度係勁快 一次過上唒俾你 所以食得慢就會有啲菜式已經嘆凍左 覺得呢個情況可以改善下4) 津白xx炒年糕年糕炒到QQ地 唔錯 其他配料一般 如果味道再濃啲會更好 我地另外問左侍應拎豆瓣醬黎點 更加好味道5) 自選4式涼拌呢個反而有驚喜呀4款都好食份量少少地 唔會太膩 個排骨好腍 仲有茄子超佢地係有供應茶水既 但我地都叫左杯豆漿飲 好香滑 今餐每人都係150蚊就食到甘多款難怪每次都甘多人排隊喇
我地6點一座底無幾耐 出面已經勁多人等位
好彩早左黎 我地好快就揀好想食既菜式
1) 酸辣湯
我既最愛味道唔錯 用料都幾足 只係覺得唔係好夠熱 每人食到2碗半架 2) 黑松露小籠包
甘既價錢算唔錯架啦 有黑松露香味 湯汁都有既 但唔係爆汁個種 皮薄但料唔算多 總括我食過甘多間既小籠包 暫時都係鼎泰豐最好咪 3) 生煎包
呢個都幾好食 不過熱辣辣食仲正 我發覺呢間上菜速度係勁快 一次過上唒俾你 所以食得慢就會有啲菜式已經嘆凍左 覺得呢個情況可以改善下 4) 津白xx炒年糕
年糕炒到QQ地 唔錯 其他配料一般 如果味道再濃啲會更好 我地另外問左侍應拎豆瓣醬黎點 更加好味道 5) 自選4式涼拌
呢個反而有驚喜呀4款都好食份量少少地 唔會太膩 個排骨好腍 仲有茄子超 佢地係有供應茶水既 但我地都叫左杯豆漿飲 好香滑 今餐每人都係150蚊就食到甘多款難怪每次都甘多人排隊喇