2017-08-14
記得當年同老公拍拖時,好鐘意揸車去宜家傢私食野,因為夠平同埋可以花幾個鐘嘅時間係入面行下,但依家嘅宜家傢私舖頭愈黎愈少,本身住青衣嘅我真係最近已經係沙田。難得今日去九龍灣,咁就梗係去食好耐冇食過嘅肉丸去重拾返個回憶。去到可能唔太晏所以都仲有好多位,3個女都未食過呢度嘅野咁當然要同佢地去睇下食咩。小朋友見到呢度係自己拎個盤再推架車去拎自己鍾意嘅野食時勁開心,仲以為係自助餐,仲問我可唔可以食完再拎。我有三個小朋友,我就叫左三個兒童餐,真係抵到爛,15蚊咋,就有齊肉丸,薯蓉,粟米,生果同果汁。肉丸一樣咁好味,連我唔中意食肉嘅女都好中意,薯蓉都好香薯仔味,但佢唔係打到滑哂個種薯蓉,係仲有d著仔粒嘅,更有咬口。肉丸點埋個果醬真係好正,小朋友都好奇怪點解肉丸要點果醬食 但係試完又不停咁再點黎食。大人嘅15粒肉丸就30蚊,其實真係好飽,淨係食肉丸都飽呀真係。我仲叫左個13蚊嘅龍蝦濃湯,當然13蚊唔好太期望有幾重龍蝦味,但都飲得出有淡淡嘅蝦膏味,不過就冇湯料,只得幾粒洋蔥,不過13蚊真係唔錯。凍蝦29蚊,已經唔同以前了,以前係放係杯上面,依家改為係盒入面,可能係因為衛生問題啦,但蝦一樣咁好味,好甜,仲
凍蝦29蚊,已經唔同以前了,以前係放係杯上面,依家改為係盒入面,可能係因為衛生問題啦,但蝦一樣咁好味,好甜,仲有好多蝦籽,加埋檸檬汁食一流。
食到捧住個肚走都只係百幾蚊,真係抵呀!