2021-07-19 1699 views
之前朋友介紹過呢間素食餐廳,所以今日我就黎試下。見到就算係黃雨🌧️,但都好多人排隊買外賣!🍚 三餸飯 $33每日都有唔同嘅餸,7款當中我揀咗梅子醬青瓜野雞、涼瓜菜脯炒蛋、XO醬炒白豆角。餐廳真係佛心,餸裝得好足,先$33,性價比真係好高。味道方面,每樣都唔會伏,其中我最鐘意炒蛋、野雞、豆角,炒蛋好滑,野雞啖啖肉,豆角有咬口👍🏻🥣 青紅蘿蔔粟米湯 $0跟餐免費送嘅,但一啲都唔hea! 青紅蘿蔔、粟米份量唔少,幾甜又無渣,湯底清澈,飲落覺得應該無加味精,唔會口渴~🍠 紫薯紫米甜粥 $10一「不」起就見到有好多料,紫薯塊加埋紫米,味道帶自然嘅甜,好似食緊飯後甜品咁🤤職員好有禮貌,而且好快就有得攞餐,難得係中西區搵到咁平靚正嘅餐廳!

🍚 三餸飯 $33

🥣 青紅蘿蔔粟米湯 $0