2016-09-01
屋企附近近期新開咗「魔法雞排」,聞說係台灣過江龍,係台灣同內地擁有超過200間分店,首次黎港開業,第一日已經賣出120塊雞排~ 成日經過呢度都見到好多人排隊買魔法雞排,一直好想試吓,襯同媽咪睇戲之前黎呢度買晚餐~台灣黎嘅老闆知道我哋趕住睇戲,佢本來怕我地等,但佢都整得好快,係等嘅期間佢好好人解說得很好,同我們介紹雞嘅炸粉/肉質/可存放嘅保鮮期等等,都解說得好清楚~ 佢話台灣超級大雞排用最傳統嘅炸法,攝氏200度油溫炸唔超過三分鐘,肉汁得以保留,所以我一定要試下呢個(A)台灣超級大雞排; 跟著仲叫咗(D)多力滋雞排,係用粟米粉漿,炸漿好薄~ 調味料揀咗(3)孜然同(6)辣椒,但我話想要多一種調味料,佢都俾,加多一個(4)甘梅~ 鷄排即叫即炸,外層炸得好香脆又唔油膩,比其他售賣雞排既連鎖店,肉質更厚更嫰滑更出眾,入面果然仲有肉汁,熱辣辣咁食,好好味~ 孜然粉好香口,辣椒好惹味,甘梅令人好開胃,整個配搭好好味,令人食唔停口,超讃!! 必食推介!!除咗鷄排,店仲有好特別嘅心太軟炸朱古力布朗尼,如果鍾意又甜又有點甘既雙重味道,可以選擇加可可粉;而我比較愛吃甜點,所以選擇了比較特式嘅奶茶粉,味道配
除咗鷄排,店仲有好特別嘅心太軟炸朱古力布朗尼,如果鍾意又甜又有點甘既雙重味道,可以選擇加可可粉;而我比較愛吃甜點,所以選擇了比較特式嘅奶茶粉,味道配搭很夾,好味!!
另外,義大利瑪蘇里拉芝士條,忍不住熱烘烘便品嚐,芝士濃郁嘅味道,令我呢個芝士控 忍唔住不停食,食了便停不了口,簡直愛上了,真係好好味哦!!
野飲叫咗草莓沙冰同藍莓沙冰,甜酸適中,非常解渴~
老闆親力親為精心製作嘅美食,好味又用料靚,睇得出好用心,令人食唔停口,連媽咪都話「好吃」,暫時只係紅磡有店,難得有間甘出眾既雞排係附近,我一定會再幫襯!!
台灣超級大雞排
多力滋雞排