2020-01-26 217 views
老實講旺角隨街都係掃街小食店,但真心好食真唔多,今次就想介紹一間位於黑布街既台式小食店!無錯!一見到個menu,我真心比個吐司🍞吸引住🥰,入面夾左美國穀飼豬排🥩,食落都唔奀唔多筋,落左少少黑椒都唔錯!張相最吸引一定係蛋汁,入面果隻就係半熟既煎蛋🍳,因為食到蛋側面係脆,所以我唔覺係糖心蛋!而麵包應該係搽左蛋黃醬/牛油,配埋蛋漿一齊食,甜甜香香,幾開胃!羅漢果茶就無加糖,清肺潤喉,飲落好香羅漢果既清甜味,健康得嚟又岩哂黎緊乾燥既天氣。個吐司真係幾好食😋,雖然定價為$46,少貴,但勝在食材都ok,食落先有蛋既甜味,之後就有豬排既鹹香味,味道都幾夾。同埋勝在多蛋汁,唔似洪家手作果D咁乾👍🏻!除左吐司🍞,呢度仲有賣地瓜球、三色圓糖水同台式小食,大家掃街時可以試下呢間小店,真好唔錯!

台式肉蛋吐司
台式肉蛋吐司