2021-12-11
廣東道其實都幾多嘢食,前兩日食咗一間好多選擇嘅餐廳,主打台灣牛肉麵,但又有齊平時食嘅各款小炒,更加有海鮮火鍋,環境闊落,都幾適合一班朋友去食。不過當晚我哋得2個人,所以都係叫小炒。台式鍋塌豆腐豆腐本身好滑,用咗台式嘅口味,以為會偏甜,原來唔會嘅,都係咸咸地,至於鍋塌係咩意思我就唔係好知啦🤣不過都幾啱我哋口味。黑松露蘆筍百合炒雞丁加咗黑松露,好特別嘅配搭,增加成個菜嘅鮮味,佢仲有好多小菜都有落黑松露,鍾意黑松露嘅朋友記得試吓。 蟹子粉絲煲呢個煲有好多菜,啱晒想多菜少澱粉嘅我,蟹子都好足,菜同粉絲都好入味,唔錯唔錯。台灣牛肉麵最後點咗個細嘅牛肉麵,估唔到份量都咁足,湯好鮮,牛肉都好入味,好鍾意麵嘅質地,夠煙韌好有咬口,好味。餐廳仲有自家製嘅奶茶同埋豆漿,兩支都幾好飲,豆漿好重豆味,落足料。嗰晚甜品係紅豆沙,我哋梗係食埋先走,好滿意嘅一餐。
台式鍋塌豆腐
黑松露蘆筍百合炒雞丁