2020-08-22 375 views
近來發現西九food court多左好多好野試。近呢幾次試嘅都有驚喜,而且味道非常好。不過當然啦,都會發現價錢會偏高,始終深水埗係平民區,出名食野平,但依家啲食物價錢都高左,未必人人都會選擇去食。呢間喇沙我想試好耐喇!開左都一大段時間但就一直冇機會去試。見多數人推介雞扒同牛舌喇沙。牛舌我只會鍾意煎同燒烤,如果係炆煮我真係唔好,所以揀左雞扒。雞扒最少有5小件,不過不失。有上海麵同米線揀,我揀左米線。因為我係外賣嘅關係,米線浸左陣,我覺得淋左啲,如果可以將湯同米線分開咁就perfect喇。原來仲有半隻雞蛋,雞蛋全熟,但我覺得冇乜所謂,因為呢碗喇沙嘅重點唔喺呢度,而係湯底。個湯我覺得好夠味!我好鍾意!啲豆卜索哂味!真係好正!$48送一盒紙包飲品,價錢略高少少,但勝在好味。
近來發現西九food court多左好多好野試。
近呢幾次試嘅都有驚喜,而且味道非常好。

呢間喇沙我想試好耐喇!
開左都一大段時間但就一直冇機會去試。

見多數人推介雞扒同牛舌喇沙。

雞扒最少有5小件,不過不失。

有上海麵同米線揀,我揀左米線。

雞扒喇沙

個湯我覺得好夠味!我好鍾意!
啲豆卜索哂味!真係好正!

$48送一盒紙包飲品,
價錢略高少少,但勝在好味。
2020-08-22
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)
雞扒喇沙