2017-05-07 1355 views
今日嚟到太和食下午茶,我哋就揀咗韓國嘢,記得呢一間韓國嘢本身係出面大街,聽啲人講夜晚都幾好食架,點知佢而家有下午茶,咁就諗住入去試吓先。見到個餐牌唔係太多選擇,只有薄餅、炸雞同埋特飲可以選擇,另外仲有好多韓國啤酒。我哋一人就揀咗一杯檸檬特飲,不過其實本身我揀咗橙汁特飲,店員同我地講話冇,所以我就揀咗檸檬特飲,另外我哋揀咗一個炸雞。呢間餐廳好得意,要自己係出面落呵打,跟住就有店員送啲食物同埋飲品俾你,炸雞個方面我哋叫咗芥末醬而且仲有少少辣嘅炸雞,見到賣相好吸引呀,上面仲有幾條年糕食啊,雞咬落去外面脆,而且雞肉好滑嫩,比我想像中好味好多啊,食完都忍唔住繼續食,連我個朋友都大讚,出乎我的意料之外,因為佢啲醬汁會喺皮嘅上面,我哋初時以為啲雞肉皮會變咗好林,點知原來有脆嘅感覺,正呀!檸檬特飲好大杯,但係其實成半杯都係冰,對於女仔嚟講就唔好飲咁多凍野啦,但係入面嘅檸檬味道好濃,而且見到好多檸檬肉,真係真材實料,又可以解渴。兩個人食下午茶,大約$100左右啦,價錢都算合理嘅。

兩個人食下午茶,大約$100左右啦,價錢都算合理嘅。