2013-11-14
尋晚同一大班同事去深水埗食飯,去到先知原來目的地係大排檔,真係唔去唔知深水埗仲有呢啲咁有特色的大排檔 現場所見都幾熱鬧,座位有八九成滿,但上菜都算幾快,絕對無怠慢!成晚的主題係海鮮,同事一早同店主預訂左啲海鮮,樣樣新鮮,其中最抵讚的有炸桶蠔、魚標煲、特大蟶子﹑花竹蝦同椒鹽瀨尿蝦,夠鮮味,隻隻都夠大隻!食完大家唔夠喉仲即場加餸,有豉油皇吊桶(嫩)、蝦仁炒蛋(滑)、魚腸蒸蛋、黑椒薯仔牛柳粒(香)、雞煲(惹味)等,店主特意介紹黑椒薯仔牛柳粒的薯仔要先經蒸煮、再炸、最後才爆炒,我地個個都好愛不釋手食完飯店主仲百忙中抽左啲時間幫我地影多好多張團體相,好有耐性,可能老店真係零舍有人情味,製作食物又夠用心,大家都好滿意呢餐,多謝飯店比左個咁愉快的晚上我地!!
真係唔去唔知深水埗仲有呢啲咁有特色的大排檔
成晚的主題係海鮮,同事一早同店主預訂左啲海鮮,樣樣新鮮,
多謝飯店比左個咁愉快的晚上我地!!
Other Info. :
據資料所得該店星期六日及假期會爆滿,而食物製作需時,想慢慢嘆的朋友可考慮平日去!