2020-05-05 205 views
這晚來到大埔中心附近,等老公放工一起食晚餐。今日係我哋相識日紀念,今晚想坐得舒服啲食得開心啲,選擇咗嚟呢間餐廳。依間餐廳外觀望入去都幾吸引,感覺舒服,裝修都幾有心思。晚餐選擇都幾多,我哋叫咗兩份晚餐。先來我地嘅餐湯,賣相很吸引,有心思;味道十分香濃,好重嘅龍蝦及海鮮味😊配上好味的包及牛油,滿足😊黑豚西冷味道唔錯,厚身,肉有彈性;帶子幾有鮮味;配菜感覺清新😊我地初時唔太了解咩係威靈頓牛柳,上網睇吓之後發現原來是工序煩多嘅菜式。此餐廳做得班不錯。肉質夠林,香草及胡椒等調味恰到好處,外層的酥皮非常鬆脆。好好味😊飯後甜品也很吸引!味道估唔到咁香濃!榛子醬及朱古力味道很重,也喜愛蛋糕上的忌廉,薄荷味的,很特別,感覺清新!芝士蛋糕也很細滑,藍莓份量很多,酸酸甜甜。另外,我哋每一份蛋糕也配macaron, 外脆內軟好好味。店員說蛋糕是他們餅房自己做,另外雖然是甜品蛋糕但賣相精美,餐廳也幾有心思😊餐飲我們點了一杯熱奶茶(奶是分開上及熱的,加分加分),一杯熱朱古力,也很不錯。在這個星期五放工的晚上,嚟到依度食嘢,感覺都好輕鬆好舒服!另外,店員好nice, 會好有心機介紹菜式,同埋好主動幫我哋添水。佢哋餐

依間餐廳外觀望入去都幾吸引,感覺舒服,裝修都幾有心思。

晚餐選擇都幾多,我哋叫咗兩份晚餐。
忌廉龍蝦湯

配上好味的包及牛油,滿足😊
鹿兒島黑豚西冷配檸檬帶子青蘋果絲
WM威靈頓牛柳

飯後甜品也很吸引!
朱古力榛子蛋糕

藍莓芝士蛋糕

熱奶茶
熱朱古力

在這個星期五放工的晚上,嚟到依度食嘢,感覺都好輕鬆好舒服!另外,店員好nice, 會好有心機介紹菜式,同埋好主動幫我哋添水。佢哋餐廳給客人的水是暖暖的檸檬水,適逢今日天氣既落雨又氣溫驟降,一坐入餐廳店員俾杯暖檸水我地,只係依個舉動已經感覺良好,好細心。期待下次再來😊
2020-04-24
$157 (Dinner)
Celebration
Anniversary