2024-04-06 478 views
剛參加完活動,和男友在西環搵食。晚上9點左右,老實講喺而家嘅香港真係好難搵食,抱住我唔想又食大財團快餐店的心理,一路走到西營盤地鐵站附近… 漆黑之中見到呢間泰好好小店,柔和橙燈竟然仲要坐無虛席!心想:就試呢間!看過餐牌後價錢非常實惠,全日套餐包括大部份泰菜餐廳必點粉麵飯連埋杯飲品都係$65-70,仲要唔駛加一。同男朋友嗌左青木瓜沙律、泰式炒金邊、濕炒豬河同埋飛天通菜。菜式一碟一碟咁送黎,份量唔算多但食到背後廚師的用心,味道好好,好有家嘅感覺!可以說是我喺香港食過最好味嘅泰菜👍🏻👍🏻 食到一半已經開始想念味道,想試哂所有食物!如果開喺屋企附近就好了!檸茶用的是泰國紅茶底,應該有人很喜歡有人不喜歡吧?埋單4碟食物連飲品,每人hkd120,不錯不錯!泰菜來說真的是超便宜,還要是這樣高質!溫馨泰菜家庭小店,希望大家多多支持👍🏻

溫馨泰菜家庭小店,希望大家多多支持👍🏻

飛天通菜

濕炒豬河