2024-05-22 525 views
響沙田行街 見到The Salted Pig既午餐幾吸引,午餐包括沙律/湯+主菜+飲品,加錢仲有甜品。lunch menu都幾多選擇。雪梨石榴菠菜沙律。比較少食嘅組合。菠菜新鮮翠綠,加埋杏仁、合桃碎,口感豐富🥗🥗黎到要試吓佢哋好出名嘅豬手,果然唔錯😋😋豬手層皮超級脆,豬膏同骨膠原都好香口,肉質好軟腍,份量幾大份😲 配上薯仔同甘荀一齊食完全唔覺得油膩‼️兩個人share都幾飽肚🫣另外朋友就叫咗火雞肉卷、蜜糖火腿扒。火雞肉卷肉質鮮嫩重帶點煙熏味,火腿扒夠厚身,配上紅莓醬,酸酸甜甜既配搭好惹味👍👍 配菜有薯蓉、栗子麵包餡、雜菜,不過不失。

黎到要試吓佢哋好出名嘅豬手,果然唔錯😋😋

• 招牌德國鹹豬手