2021-07-26
梅窩美食推介!好味意大利菜🥰身為一個foodie,wingwing.foodfood出發前就bookmark咗呢間餐廳,係梅窩碼頭行5分鐘就到😚 Pizza係薄底但唔會好似餅乾咁脆,朋友幾鍾意,食多幾塊都唔膩,二個人食small size就啱啱好,3個人以上就可以挑戰大pizza喇~ 仲可以揀兩款味!超鍾意食菠蘿嘅我二話不說就揀咗Ham & Pineapple,酸甜菠蘿加鹹香火腿同芝士,正😚 隔離枱個Truffle+Mushroom都好好食咁。至於意粉,心思思款款都想試,最後揀呢個Pirikara Chicken Pasta,醬汁少少辣而辣味持久,加埋迷迭香同忌廉,醬汁濃郁得嚟層次又豐富,同樣價錢係市區真係好難食到呢個味道同份量。最後食飽飽忍唔住嗌多個自家製嘅Tiramisu,咖啡酒同Mascarpone Cheese味道好balance,食落好滑溜,埋單$3xx 唔算貴。提提你,餐廳只收現金,座位唔多,不過可以帶狗仔嚟一齊食嘢!
梅窩美食推介!
好味意大利菜🥰