2023-10-31 100 views
印象中手撕雞是外賣加餸的選擇,想像不到原來可以堂食,而且呢間餐廳裝修不錯,燈光明亮又坐得舒服。見到餐牌上有各款套餐選擇,每款都送一支菊花茶或一碗湯,加錢仲有特飲揀添!🌟 花彫醉雞(配薯粉)當我困惑緊揀咩食嘅時候,店員推薦呢款招牌,所以就要咗啦。果然無介紹錯!皮薄而且肉滑,入口花彫酒香慢慢湧上來,不錯!🌟 胡麻醬手撕雞撈烏冬手撕雞同樣都好滑身,烏冬是偏扁身嘅,而且口感煙韌,入口每條烏冬都包滿胡麻醬汁,好好食!呢日例湯是雞湯,裏面好足料有馬蹄、鮮淮山、粟子等等,超鮮甜!🌟 水晶華田入口奶味香濃,華田配隨水晶一齊慢慢湧出!🌟水晶奇亞籽飲品底是柚子蜜沖成,微微甜加上充足嘅奇亞籽,感覺好健康!

🌟 花彫醉雞(配薯粉)

🌟 胡麻醬手撕雞撈烏冬

🌟 水晶華田
入口奶味香濃,華田配隨水晶一齊慢慢湧出!

🌟水晶奇亞籽
飲品底是柚子蜜沖成,微微甜加上充足嘅奇亞籽,感覺好健康!