2012-03-19
見雜誌介紹呢間餐廳,話佢既拿破崙每日限定,於是專程黎試下。OCIO係豚王隔離,唔難搵。OCIO並唔大,只有約10張台,雖然有下午茶,但我一心想試其他野,所以揀左all day breakfast ($59) 同芒果開心果醬拿破崙($29)。all day breakfast都幾大份(特別係條腸,都幾巨!巨腸!),炒蛋加左鮮奶炒,都幾香滑,但waffle就一般,林林地,但總體都不錯,$59有咁既份量同質素都算係幾好。食完個all day breakfast後其實都飽,所以兩人share左個拿破崙,旨在試下件餅。d皮好酥,並不如其他食評所講既咁差!中間夾心既醬甜度適中,並唔會太甜,配合埋個皮同伴碟既朱古力醬&開心果仁剛剛好! presentation亦好吸引,個拿破崙算係有驚喜! 推介!!美中不足既係個環境,當日成29度,但餐廳內冷氣不足,叫左侍應開大D個冷氣先發覺個冷氣已開到最大!加上射燈,男友一路食一路出汗,離開時,竟然發覺街仲涼過間餐廳!! 到夏天時點算! 莫非要冬天先黎得?! 另外,想講間餐廳唔知係唔係廚房抽氣不足,成間餐廳都有一陣油煙味,希望呢兩點都可以改善下啦!