2017-07-12
今日同幾位巴打飯聚一下,為左食得盡興,佢地揀左位於寶勒巷既相撲手日式放題,等大家可以就自己口味任叫任食。2樓全層都係餐廳範圍,裝修以黑色為主,配以木製枱椅,配上微微既燈光,非常有格調。坐位都夠晒闊落,無論情侶約會,朋友飯聚,都非常適合。剛坐低研究緊點菜紙之際,叮叮叮叮叮....原來有即劏藍鯨吞拿魚表演,睇住師父手起刀落,不消十分鐘就將大大條藍鯨吞拿魚切成一片片既刺身。每位客人可以品嘗到兩片肥美鮮甜既吞拿魚刺身。設有飲品櫃同甜品櫃,有各式各樣既飲品同甜品供客人揀選,食幾多拎幾多。芝士煙肉焗蠔,蠔夠晒大隻,肥嘟嘟咁非常飽滿,一啖咬開蠔汁就出晒黎,鮮甜既蠔汁加配焗到微焦既芝士煙肉,咸咸地令蠔味更出色,我地幾個巴打都好欣賞呢個焗蠔,每人食左4-5隻,越食越好味!花之戀,三文魚夠肥美,蟹籽又夠多,入口蟹籽卟卟爆開,又鮮又甜。柚子芥末帆立貝,好特別既配搭,柚子甘甘地配埋嗆鼻既芥末,又唔會搶左帆立貝既鮮甜味道,出奇地配合,難怪成為no.1推介。火炙鰻魚,鰻魚肉質鮮嫩,經火炙燒過後味道更香,令鰻魚味更突出。今次主要都係食壽司刺身,壽司整體都非常有水準,刺身又夠新鮮,款式選擇又多,絕對性價比高。