2022-07-25
今日同班friend去慶祝生日,咁我哋就嚟試一試呢間新開新派泰菜餐廳。餐廳嘅裝修好cyber,背景牆會變化唔同嘅影像,好似置身海洋公園嘅水母館咁樣。一時又好似喺非洲大草原上面,一時又睇緊薰衣草。朋友仔係外國人所以我哋揀咗啲fusion泰菜畀佢試下。1.炸薯角配芝士芝士味超濃。2.牛油果大蝦沙律,超濃郁牛油果味酸酸地好開胃3.咖哩軟殼蟹,咖哩好香食落有陣熱浪薯片嘅味道。4.冬陰功卡邦尼意粉(必叫),意粉軟硬適中,冬陰功嘅味道又唔會太搶咗忌廉嘅味道。5.佢嘅炸雞槌都好出色,泰式醬汁淋喺雞槌上面脆,卜卜得嚟又夠香辣。6.生蝦刺身同埋印度烤餅都ok正常。不得不讚一讚佢個芒果糯米飯米飯,糯米飯有兩個味道一個係班蘭糯米飯,一個係原味椰汁糯米飯。上面擺咗好多又香又甜嘅芒果同士多啤梨食落去鹹鹹地甜甜地,好好味。7.蒜蓉包好香,好脆,我哋用佢點哩軟殼蟹個咖哩汁嚟食一啲都唔好嘥啲汁。8.生菜包正常同普通餐廳差唔。不得不讚一讚佢個芒果糯米飯米飯,糯米飯有兩個味道一個係班蘭糯米飯,一個係原味椰汁糯米飯。上面擺咗好多又香又甜嘅芒果同士多啤梨食落去鹹鹹地甜甜地,好好味。蒜蓉包好香,好脆,我哋用佢點哩軟殼蟹個咖哩汁
朋友仔係外國人所以我哋揀咗啲fusion泰菜畀佢試下。
1.炸薯角配芝士芝士味超濃。
2.牛油果大蝦沙律,超濃郁牛油果味酸酸地好開胃
3.咖哩軟殼蟹,咖哩好香食落有陣熱浪薯片嘅味道。
8.生菜包正常同普通餐廳差唔。
生菜包正常同普通餐廳差唔多。
基地炒飯我覺得如果鍾意食飯嘅都可以試下嘅。有半隻波士頓龍蝦喺隔離伴碟都幾特別。
我哋五點半坐低食,仲有happy hour,酒精類飲品買一送一。
星期一呢間餐廳都好多人嚟食,大家要食記得book枱。