2023-01-24
講起香港知名既日式餐廳,和民居食屋絕對係其中一間!是日黎到位於皇室堡同友人叫佐個2人套餐 ($351),二人套餐有一個沙律,一個壽喜燒,一個主食 (石窩牛肉飯),和風雞肉比薩。1.沙律沙津有麵包糠, 豬肉塊,生菜, 配上千島海鮮醬汁食,非常好味!2. 壽喜燒壽喜燒有一隻生雞蛋,幾云豆腐,娃娃菜,冬菇,幾塊厚厚既牛肉。娃娃菜啖啖都充滿湯汁,好juicy! 牛肉連埋湯一齊食,成個身暖哂!唯一缺點係個湯稍為有啲咸,我認為甜啲會較為惹味!3.石窩牛肉飯牛肉飯上鋪滿粟米,乾蔥同埋幾塊厚厚既牛肉。黑胡椒吊起牛肉既鮮味。牛肉牛肉份量充足,兩個人食絕對夠飽。 4. 和風雞肉比薩鐘意薄既比薩一定要叫呢個,比薩配上濃濃既醬汁食絕不對pizza hut食既pizza差。(原諒我食之前唔記得影相,食到中途先記得影相。 )總括,三百幾蚊食呢個二人餐絕對抵食!
1.沙律
和風沙律
2. 壽喜燒
壽喜燒
3.石窩牛肉飯
石窩牛肉飯
4. 和風雞肉比薩
(原諒我食之前唔記得影相,食到中途先記得影相。 )
和風雞肉比薩
總括,三百幾蚊食呢個二人餐絕對抵食!