2013-03-29 267 views
我總共係呢間餐廳食過兩次,今次一次過寫晒出黎。第一次應該係上年年尾既事,個時咁岩係某團購網站見到有優惠,我又一路都想試,咁我呢D師奶仔心態梗係即買啦個次我試左呢個Greek Salad in Pita佢拎到黎個時係熱辣辣既(起碼唔係凍既先@@)入面有好多種唔同既菜:生菜、車厘茄、黑橄欖、青瓜等等,同埋都算新鮮既!對於我呢D草食性動物黎講就梗係鍾意啦,仲多多都唔夠添但有樣要彈既係,佢呢個KEBAB既FETA CHEESE係超級超級勁喪鹹既縱然我如何喜歡芝士,我都覺得鹹到頂唔順,臨尾直情食唔落!食多一啖有腎病都似仲有,或者我本身唔係一個鍾意咁多醬既人,我記得好似同佢講話要中級程度既辣,出到黎個汁一D都唔覺得辣,只係覺得鹹,加埋D好很鹹既FETA CHEESE就變得更鹹!鹹卷一個!搞到我一路食要一路撇走呢兩樣野,食得有D狼狽!但唔鍾意食醬只係我個人既問題(下次或者索性叫走醬仲好),撇除呢個因素既話個KEBAB係OK既!(不過唔知係我個日肚餓定係點,我食完呢個KEBAB之後都覺得唔係太夠飽)試完呢個咁有中東特色既KEBAB,我對佢餐牌上面既BIRYANI都好有興趣。(因為我成日睇食評都見人話印
我總共係呢間餐廳食過兩次,今次一次過寫晒出黎。

個次我試左呢個Greek Salad in Pita
佢拎到黎個時係熱辣辣既(起碼唔係凍既先@@)

試完呢個咁有中東特色既KEBAB,我對佢餐牌上面既BIRYANI都好有興趣。(因為我成日睇食評都見人話印度米係比我地平時食開既長身D,好似好特別咁,對佢好好奇,不過一直都冇機會見到佢既真身
)本身都唔知幾時先有機會試到佢嫁啦,因為我平時都好少出街食野既。點知琴日咁岩出開中環,午飯時間經過呢到,係唔知食咩好而又十分肚餓既情況下又走左入去,終於可以一嘗我食印度米既心願
!(好,我承認,其實我係有意無意走過去既!)

今次叫左個VEGETABLE BIRYANI WITH SALAD
一拎到黎既時候見佢熱到係咁出煙,顏色又黃又橙又綠咁,勁吸引,加上我又超級肚餓,影完相留低紀錄後即刻開動!
一路以黎我淨係知BIRYANI係印式香料炒飯,咁呢個炒飯入面有D咩印式香料呢,我就唔多清楚啦,只係知道將D飯一啖一啖咁放入口既時候有種超級幸福既感覺!(咁係因為我太肚餓啦

印度米的確係比我平時食開既絲苗米長身D,食落比較粒粒分明,爽身D,都幾好食!
個飯入面除左有D印度香料之外,仲有D菇菇、豌豆、類似豆角既物體但更幼身既,仲有紅蘿蔔、薯仔同椰菜花各一粒@@(我最鍾意呢D但就係得最少
其實我就唔係好食到D印度香料既味,只不過一路食一路有咖哩味滲出黎,(唔知佢用咖哩汁定粉炒呢?因為食落濕源地既,但係又唔算油)加上佢又熱,呢個飯好難唔好食呢

同埋佢係超級多飯,縱然我好肚餓都係食唔晒!浪費了!(之後飽到夜晚都唔係幾想食飯!下次有機會再食實叫佢少飯!)
之不過,佢有D飯炒唔勻呢!左右兩邊既飯係白雪雪既,而且係痴埋一餅餅,冇沾上任何印度香料。同埋跟飯個沙律有少少唔太新鮮了,D生菜有黑邊

呢兩點要留意呢!

其實兩次既野食我都覺得OK,同埋唔知點解呢間鋪頭人流唔多,坐得都舒服。
或者下次我應該試下佢既意式簿餅